“Leaving the world a little better than we found it”

Lord Baden Powell

spirulina

Algae are part of our everyday life. Without being aware of it, we have a constant contact with derivatives of algae.
They are part of our food, our medicines, colourants and our clothes.
Spirulina alga has a green blue colour, it has a spiral shape that measures about one millimeter (250 micron) and it proliferates quickly in shallow waters.

Natural Antioxidant

Vitamins B1 and B6, zinc, magnesium and copper; methionine; vitamin E, superoxide-dismutase, selenium in residual element and beta-carotene.

Vitamins

Vitamin A, vitamin E, vitamins of the B group B: B1, B2, B3, B6, B9, B12, biotin and pantothenic acid.

Lipids

Omega 3 and Omega 6.

Proteins

Aminoacids

Minerals

Iron

Pigments

Chlorophyll and phycocyanin.

Piero Angela a SuperQuark parla di SPIRULINA

Seminario nella fiera “agri in web” del 30 gennaio 2021:
“La spirulina del Mediterraneo, l’alimento più antico del futuro”

Intervengono:
–   Francesco Antonio Faga’
(Ingegnere, Direttore Tecnico e Scientifico di BIORISI srl – Oil Fox Europe): “La Spirulina: Proprietà – Usi – Sviluppi, Benefici individuali e collettivi, Nuove tecnologie di coltivazione”
–   Jorge Kaloustian
(Ingegnere, Presidente OIL FOX s.a. – Gruppo OIL FOX Internacional  – Argentina): “La spirulina e l’ambiente”
–   Silvia Mazzuca (Professore di biologa vegetale, Responsabile del Laboratorio di Biologia e Proteomica Vegetale del Dipartimento di Chimica e Tecnologie Chimiche dell’Università della Calabria): “Le caratteristiche fisiologiche, molecolari e colturali di Spirulina (Arthrospira maxima) coltivata da Biorisi”
–   Antonio Giacomo Rizzo (Medico Chirurgo – Docente Università di Messina): “Ficocianine e Ricerca Scientifica”

Modera:
–  
Dora Anna Rocca (Biologa – Docente di Scienze – Giornalista scientifico)